ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

От днес спират протестите на автомобилните превозвачи 10.01.2005

Всички протести на автомобилните превозвачи се прекратяват още днес, за това се договориха вицепремиерът Николай Василев и представителите на протестиращите браншови организации.

Утре ще се създаде работна група, която ще включва представители на Министерството на транспорта и съобщенията, ИА “Автомобилна администрация” и браншовите организации в автомобилния транспорт – съобщи министър Василев.

До края на февруари работната група трябва да направи подробна проверка и пълен анализ на опита ни за последните две години за разпределението на СЕМТ разрешителните и действието на досегашната методика. Целта е работната група да предложи идеи за подобряване на този процес.

Въпреки че МТС работи много добре с автомобилния бранш, винаги може да се подобрява дейността на държавната администрация, затова днес двете страни се споразумяха да продължат да полагат усилия за усъвършенстване и задълбочаване на диалога.

Министерството ще продължи да подкрепя предложенията на браншовите организации за промяна в Закона за автомобилните превози. Припомняме ви, че проектът за изменение и допълнение на Закона беше приет от Министерския съвет през месец декември 2004 г.

Министър Василев подчерта, че са необходими повече взаимни усилия и енергия за решаването на глобалните проблеми на автомобилните превозвачи, а именно –модернизация на граничните контролно-пропускателни пунктове, увеличаване на контингента разрешителни за различните държави, либерализация на автотранспорта в Югоизточна Европа, както и подобряване на пътната мрежа.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail:
rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени