ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Георги Тодоров откри в Смолян реконструирана поща и обновен компютърен кабинет в гимназия по техника 07.05.2014
Голям размер

Пощенската станция в квартал Райково, Смолян вече посреща жителите и корпоративните клиенти в обновени помещения. Реконструираният офис бе открит днес от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

Това е тридесет и четвъртият офис на „Български пощи“, който през последната година отваря врати след пълен ремонт, каза по време на церемонията заместник-министърът. Той съобщи, че в областта през последните 12 месеца десет нови пощенски станции са включени за работа в online режим. „Към момента 34 офиса са с интернет свързаност. Осигурена е възможност в 30 станции за инкасиране на местни данъци и такси на общини, които са сключили договори с дружеството“, каза Георги Тодоров.

Заместник-министърът откри и кабинет по информационни технологии в Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“. Залата е обновена с компютри, предоставени със съдействието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. Седемнадесетте компютърни конфигурации бяха тествани по време на откриването от възпитаниците на клубовете по рекламен дизайн и „Светът на отворения код.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени