ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Зам.-министър Петър Киров участва в министерската среща в областта на морския транспорт в Атина 07.05.2014
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров участва в неформалната министерската среща в областта на морския транспорт. Форумът се провежда в рамките на Гръцкото председателство на ЕС в периода 7 – 8 май 2014 г. в Атина.

Основната тема на срещата е „Междинен преглед на политиката на ЕС за морския транспорт до 2018 г.”. Обсъдена и приета бе „Декларация на европейските министри по морски транспорт относно междинния преглед на морската транспортна политика на ЕС до 2018 г. и перспективи за 2020”.

В изказването си заместник-министър Петър Киров представи българската позиция, подчертавайки, че със заложените цели в морската транспортна политика на Европейския съюз до 2018 г., както и перспективите за 2020 г. ще се увеличи конкурентноспособността и устойчивостта на морската индустрия и възможностите за работа в морския сектор.

Заместник-министър Петър Киров отбеляза, че българската страна изразява съгласие относно важността от тясно взаимодействие с Международната морска организация и приемането на нови, по-високи изисквания за осигуряване на безопасността на морските превози в световен мащаб, както и намиране на съвместни решения по отношение на екологичните предизвикателства.

 

 

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени