ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Зам.-министър Петър Киров: България подкрепя инициативите за подобряване на безопасността по пътища 08.05.2014
Голям размер

България подкрепя инициативите за подобряване на контролната дейност, обмяната на информация и добри практики за повишаване безопасността по пътища. Тази позиция беше изразена от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров, по време на днешното заседание на неформалния Съвет на министрите на транспорта на ЕС в Атина. Заместник-министър Петър Киров заяви още и подкрепа за постигането на лоялна и ефективна конкуренция на пазара на автомобилните превози.

Основната тема на днешното заседание на съвета е „Настоящите предизвикателства в безопасността по пътищата за интелигентно инфраструктурно развитие”. Участващите министри на транспорта на ЕС изказаха мнения по основните въпроси, отнасящи се до политиката на пътната безопасност и действията, които трябва да се предприемат за да се установи интегрирана рамка за подобряване и контролиране на поведението на шофиране в Европа. Разисквани бяха и действията, които трябва да бъдат насърчавани на ниво ЕС за по-безопасни и по-ефективни пътища, чрез внедряването на интелигентните транспортни системи и координираното използване на наличните механизми за финансиране за постигане на целите за безопасност по пътищата.

В рамките на неформалния Съвет на министрите на транспорта на ЕС френският министър, отговарящ за транспорта, морските въпроси и рибарството, Фредерик Кювилие представи резултатите от провелата се на 16 април 2014 г., в Париж, Конференция за автомобилен превоз на товари на тема „Хармонизиране на европейските социални политики”.

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени