ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Данаил Папазов откри новопостроената жп спирка Мадара 12.05.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов откри днес новоизградената железопътна спирка Мадара в област Шумен. Проектът е реализиран със собствени средства на НКЖИ, като се очаква в началото на следващия месец да бъде издаден акт 16 на обекта. С новата спирка се осигуряват по-добри условия за извършването на комбинирани превози до Мадарския конник и Плиска.

„Доволен съм от работата на дружествата в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Когато бях тук преди 10 месеца, дадох три обещания, а две от тях вече са изпълнени“, каза министър Папазов по време на церемонията. По думите му до края на годината се очаква да се започне работата и по жп гара Шумен.

По време на днешното събитие, министър Папазов връчи Констативен акт 15 на кмета на село Мадара Антоанета Иванова.

Припомняме, че по време на своето посещение в областта през месец юли миналата година, министър Папазов пое ангажимент новата спирка да бъде изградена. През следващите месеци НКЖИ започна строителни дейности, като бе построен 100 м перон за лесно и безопасно слизане и качване на пътниците, изградени бяха рампи за лица с намалена подвижност, монтирани бяха перонни навеси с дължина 20 м. По цялото протежение на перона е монтиран стоманен парапет.

На събитието присъстваха областният управител на област Шумен Венцислав Венков, кметът на община Шумен Красимир Костов, представители на ДП НКЖИ и др.

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени