ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Данаил Папазов се срещна с виетнамския посланик Ле Дък Лиу и кмета на град Варна Иван Портних 16.05.2014
Голям размер

Като две красиви и перспективни места Варна и виетнамският град Да Нанг имат всички предпоставки за успешно и ползотворно сътрудничество. Около това се обединиха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, кметът на Община Варна Иван Портних и посланикът на Социалистическа република Виетнам Ле Дък Лиу. Очаква се в най-кратки срокове да бъде подписан Меморандум за сътрудничество между двата града.

По време на разговора бяха обсъдени възможностите за взаимодействие в сферата на туризма, както и взаимна реклама на туристическия потенциал. Да Нанг разполага с две корабостроителни фирми, което е голям потенциал за сътрудничество с Варна. Пристанището на виетнамския град също има желание за сътрудничество с порт Варна в развитието на пристанищните услуги и логистика.

Срещата бе организирана по инициатива на министър Папазов, след поетия ангажимент в рамките на посещението на ръководената от министър-председателя Пламен Орешарски делегация във Виетнам през месец април тази година.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени