ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Данаил Папазов връчи дарение от 46 компютъра на две гимназии във Варна и Добрич 17.05.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов връчи дарение от 46 компютърни конфигурации на Професионалната гимназия по механотехника и електротехника „Михаил Василиевич Ломоносов“ в Добрич и на Варненската морска гимназия „Николай Чудотворец“.

Дарените компютри ще бъдат използвани за професионална подготовка на учениците. Възпитаниците на Варненската морска гимназия ще се обучават в професия „Транспортна логистика“, „ИТ системи в транспорта“ и други. Друга област, в която ще се развиват учениците от двете гимназии във Варна и Добрич, е компютърен дизайн и реклама.

Министър Данаил Папазов съобщи, че два дома за възрастни хора във Варна и Добрич ще получат дарение от компютърна техниката и софтуер на обща стойност 7000 долара по съвместен проект на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Международния съюз по далекосъобщения. По този начин ще помогнем на възрастните хора да общуват със свои роднини и близки, каза министърът.

В рамките на съвместния проект за достъпни информационни и телекомуникационни услуги за хора с увреждания от Централна и Източна Европа вече бяха дарени специализирани компютри и софтуер на две училища за деца със намалено зрение в София и Варна.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени