ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министрите Данаил Папазов и Драгомир Стойнев, заедно с директора на „АЕЦ“Козлодуй“, валидираха пощенска марка 20.05.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, заедно с изпълнителния директор на АЕЦ“Козлодуй“ Иван Генов, валидираха пощенска марка за 40-годишнината от пуска на първи блок на централата.

Пощенската марка е уникална не само поради важността на събитието,  но и поради факта, че през последните десетилетия не е издаван филателен продукт, свързан с енергетиката, каза по време на церемонията министър Папазов. По думите му, темата е била популярна в българското издаване през 70-те години, когато усилено са изграждани едни от най-големите централи в България.

Първата пощенска марка за АЕЦ „Козлодуй“ е отпечатана през 1976 година. Специални издания са били посвещавани на топлоцентралите „Марица Изток“, „Бобов дол“ и водната централа „Белмекен“.

Изданието, което бе валидирано днес, се състои от една пощенска марка печат и е отпечатано в тираж 11 000 бр. Художник на проектите е Тахсин Ахмед.

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени