ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Над 6 000 служители и 185 организации ще ползват 35 електронни услуги на „Гражданска въздухоплавателна администрация” 20.05.2014
Голям размер

Над 6 000 служители и 185 организации от авиационния сектор могат да подават електронно заявления за издаването на лицензии, свидетелства, удостоверения и одобрения. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров по време на пресконференция за представянето на резултатите от проект на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГВА).

В момента почти всеки от тези потребители трябва да посещава поне 2 пъти сградата на администрацията в София, за да подава заявления на хартия и да получава издадените документи, без които не може да упражнява съответната дейност, обясни Георги Тодоров. Той добави, че подаването на документи  по електронен път, ще спести време и разходи както на  индустрията, така и на администрацията.

В рамките на проекта е изградена Единна информационно-комуникационна система, която обхваща предоставянето по електронен път на повече от половината административни услуги на ГВА.

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени