ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Зам.-министър Антон Гинев приветства авторите на книгата за пътна безопасност „Всеки живот си заслужава” 22.05.2014
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев приветства днес авторите на книгата „Всеки живот си заслужава”, посветена на безопасността на движението по пътищата.

Заместник-министър Антон Гинев заяви, че намаляването броя на пътнотранспортните произшествия и последствията от тях е наш приоритет. По думите му ефективността на политиката за пътната безопасност зависи и от поведението на участниците в движението, поради което е необходимо постоянно подобряване качеството на системата за обучение, като се обръща особено внимание на младите водачи. Той допълни, че през последните години беше направена сериозна реформа в областта на обучението и изпитите за шофьори. Подобрена е организацията и контролът в тази област, като това ще доведе до повишаването на квалификацията, дисциплината и отговорността на водачите на пътя, каза още заместник-министър Антон Гинев.

По време на събитието стана ясно, че за първото четиримесечие на тази година контролните органи на ИА „Автомобилна администрация“ са проверили над 74 хиляди пътни превозни средства и са съставили над 4700 акта. За този период са спрени от движение 141 автомобила за нерегламентирани превози. През тази година са инспектирани и около 1200 автобуса и водачи, извършващи превоз на деца и ученици и са съставени над 20 акта.

В сборника „Всеки живот си заслужава” са публикувани интервюта, мнения и съвети, свързани с пътната безопасност от предаването на радио "Фокус" „Споделена отговорност". Тиражът на изданието е 1500 броя, като целта на авторите е то да достигне до всички, които имат отношение по проблемите на пътната безопасност.

Автори на сборника са Койчо Русев – председател на СОАТ и на Националната транспортна камара, член на УС на АЕБТРИ и Алекси Кесяков – секретар на Държавно–обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени