ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Междуправителствена българо-венецуелска комисия се провежда в Каракас 17.01.2005

Втората сесия на Междуправителствената българо-венецуелска комисия за търговско, икономическо, промишлено, научно-техническо и културно сътрудничество се провежда днес и утре във венецуелската столица Каракас. Заместник-министърът на транспорта и съобщенията София Касидова е председател на българската делегация, а заместник-министърът на външните работи на Боливарска република Венецуела Аревало Мендес – на венецуелската. В българската делегация участват заместник-министърът на земеделието и горите Бойко Боев, директорът на Дипломатическия институт към министъра на външните работи Здравко Попов, както и представители на Министерството на икономиката, Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката.

Смесената комисия е учредена през 2002 г. Първата сесия е проведена през месец юни 2002 година в София.

В рамките на Втората сесия ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с търговско-икономическото сътрудничество на двете страни, инвестициите, туризма, земеделието, здравеопазването, образованието, научно-техническото сътрудничество, културата, спорта, транспорта и информационните технологии.

България има готовност да проведе преговори по предоставените на венецуелската страна, по време на Първата сесия на Смесената комисия, проекти на Спогодба за морско търговско корабоплаване и Спогодба за въздушни превози, както и по предоставения през 2004 г. проект на Споразумение за сътрудничество в областта на информационното общество, телекомуникациите и пощенските услуги. По време на сесията ще бъдат разгледани възможностите за задълбочаване на съществуващите двустранни взаимоотношения и разширяването им към нови области с неизползван потенциал.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени