ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Зам.-министър Гинев се срещна с посланика на Гърция 23.06.2014
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев проведе среща с гръцкия посланик в България Димостенис Стоидис във връзка с преминаването на пътни превозни средства с българска регистрация през гръцката граница.

Заместник-министър Гинев изрази позицията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България, че най-оптималният вариант за разрешаване на възникналия проблем, е преходният период за прилагането на мерки от гръцката държава да бъде удължен до края на годината. През това време, българската страна поема ангажимента да извърши необходимите промени в нормативната уредба за собствеността на леките и товарни автомобили.

По време на срещата бяха представени и други предложения на българската страна - по време на крайпътните проверки на територията на Република Гърция, гръцките контролни органи да приемат нотариално заверено копие на част I на регистрационния талон и изискването да не важи за леките автомобили и автобусите.

Посланик Димостенис Стоидис допълни, че има неясноти относно собствеността на лизинговите автомобили. Той обясни още, че посолството на Гърция в София работи в посока за спешното разрешаване на конфликтната ситуация и че всички, свързани страни с нея трябва да работят ефективно и в координация.

 

За информация:
Зорница Желева, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 792/301
e-mail:
zpetkova@mtitc.government.bg
press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени