ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

60-годишнината на дипломатическите отношения между България и Индия бе отбелязана с пощенска карта 26.06.2014
Голям размер

Шестдесет годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Индия бе отбелязана днес с пускане в употреба на тематична пощенска карта. Печатът за валидирането бе поставен от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, втория секретар в посолството на Индия Санджив Бхати, председателя на Съюза на филателистите в България и на групата за приятелство с Индия в българския парламент Спас Панчев и главния изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Валентин Петков.

Пощенските марки са универсално средство за изпращане на послания между различни държави, каза по време на церемонията заместник-министър Тодоров. По думите му, сътрудничеството между България и Индия се развива в много области – политическата, икономическата, културната. Георги Тодоров подчерта отличното взаимодействие в информационните технологии и съобщенията и по-точно програмата, финансирана от индийското правителство за техническо и икономическо сътрудничество. В рамките на този проект редица служители на българската държавна администрация преминаха обучителни курсове и повишиха знанията си в областта на технологиите.

Пощенската карта, която бе валидирана днес, е втората в българското маркоиздаване, посветена на дипломатическите отношения между България и Индия. Тя се отпечатва в тираж от 747 бр. Художник на проекта е Георги Павлов.

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени