ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

От днес НК “Пристанища” започва дейността си 01.12.2004

Във връзка със създаването на Национална компания “Пристанища” на основание чл.115в, т. 1 и чл.115г, т.2 от Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България вицепремиерът Николай Василев със своя заповед назначи членовете на Управителния съвет на новата компания. Заповедта влиза в сила от днес.

За генерален директор на НК “Пристанища” е назначен капитан далечно плаване Пейчо Манолов. Кап. Манолов беше директор на ИА “Пристанищна администрация” и ИА “Морска администрация”. Тъй като беше закрита ИА “Пристанищна администрация” капитан Манолов беше освободен от досега заеманите длъжности. Новият изпълнителен директор на ИА “Морска администрация” е капитан далечно плаване инж. Венцислав Тодоров Иванов.

В Управителния съвет на НК “Пристанища” влизат Никола Симеонов Янков (заместник-министър на транспорта и съобщенията), кап. Пейчо Петров Манолов, Елка Петрова Кръстева, Красимир Петров Грудов и Румен Стефанов Попов.

***
Новият изпълнителен директор на ИА “Морска администрация” капитан Венцислав Иванов е работил от 2000 г. досега като старши инспектор в звено “Контрол на корабите в пристанищата” в “Морска администрация” – Бургас. Допълнителните му специализации включват обучение в Триест (Италия) през 2003 г. по разследване на морски аварии и нещастни случаи, а през 1999 г. е изкарал курс по Световната морска система за бедствия и безопасност.

Елка Кръстева е магистър по право от СУ “Климент Охридски”, специализирала е в областта на защитата на човешките права и правата на малцинствата.

Красимир Грудов е доктор на науките, защитил е дисертация във Всесъюзния научно-изследователски институт по рибно стопанство и океанография в Москва. През 2001 г. в Белгия е направил специализация по екологичните аспекти на пристанищните дейности. До момента Красимир Грудов е работил като началник на териториално звено в “Пристанищна администрация” – Бургас.

Румен Попов е работил от 2000 г. досега като началник на Териториално звено – Русе към “Пристанищна администрация” – София.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени