ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Ограничителен график за товарните автомобили, минаващи през “Княжево”, влиза в сила от днес 02.12.2004

В периода от 6.00 до 09.00 ч и от 17.00 до 20.00 ч входящият трафик от товарни автомобили над 12 тона, пътуващи от Перник към София, няма да може да преминава през кв. “Княжево”. Това стана ясно на срещата, която вицепремиерът Николай Василев инициира за решаване на проблема с преминаването на тежкотоварните автомобили през столицата.

Приетият днес график за входящия автомобилен поток влиза в сила тази вечер в 20 ч и ще важи както за делничните, така и за почивните дни.

Ограниченията бяха приети единодушно от превозвачите, от представителите на държавата и на местната власт, които присъстваха на срещата.

Превозвачите ще бъдат информирани със специални табели и с пътни знаци за ограниченията. Те ще бъдат разположени на отклонението за гр. Перник, втора табела ще бъде поставена при Драгичево, както и при Радомир.

Вицепремиерът Василев съобщи, че предприетите преди една седмица мерки за отклоняване на автомобилния трафик през столицата се изпълняват в срок. На 10 декември ще завърши подновяването на настилката по алтернативния маршрут Дупница – Самоков – Ихтиман. Железопътният прелез при Брезник вече е готов и е обезопасен.

След приемането на това джентълменско споразумение протести на пътя няма да има.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени