ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

България и Европейският съюз парафираха “хоризонтално споразумение” 25.01.2005

България и Европейският съюз парафираха “хоризонтално споразумение” вчера, 24 януари 2005 г. То представлява изменение на всичките ни двустранни спогодби за въздушен транспорт между България и страните-членки на Европейския съюз. Предложението за сключване на това споразумение се основава на Решението на Европейския съд.

Споразумението беше парафирано от заместник-министър Красимира Мартинова и главния преговарящ от страна на Европейската комисия Карлос Местре. На срещата присъстваха и представители от Португалия, Франция, Люксембург, Унгария, Гърция и т.н.

Чрез “хоризонталното споразумение” се осъществява необходимата промяна в двустранни спогодби, с което се избягва несъответствието им с правото на Европейския съюз.

Нашата страна предложи промени и допълнения към проекта. Така се постигна реципрочност на клаузите както по отношение на България, така и по отношение на страните-членки на ЕС.

Проектът на споразумението беше приет като конкретна стъпка в развитието на цялостните отношения между България и Европейския съюз.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail:
vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени