ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Николина Ангелкова представи приоритетите на МТИТС пред представители на 62 дипломатически мисии 28.08.2014
Голям размер

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова и нейният екип проведоха работна закуска с представители на 62 дипломатически мисии в България. Тя запозна посланиците с основните приоритети в секторите транспорт, информационни технологии, електронно управление и съобщения. На закуска присъстваха 32 посланика, 26 представители и 4 временно управляващи дипломатически мисии в България.

По време на събитието министър Николина Ангелкова обяви, че основен приоритет на министерството е реализиране на напредък по големите инфраструктурни проекти, изпълнявани по ОП „Транспорт 2007-2013 г., подготовката на програмен период 2014 – 2020 г. и развитието на инфраструктурни проекти със средства по Механизма за свързване на Европа (Connecting Europe Facility).

Друг важен приоритет на министерството е подобряването на финансовото и техническо състояние на търговските дружества и държавните предприятия от системата на транспорта. В областта на ИКТ министър Николина Ангелкова заяви, че министерството се фокусира върху ускорено изграждане на електронното управление и активната работа за подготовката на промените в Закона за електронно управление. Посланиците от своя страна поставиха редица въпроси, свързани с изграждането на Автомагистрала „Черно море“, с възможностите за развитие на летище Стара Загора, състоянието на БДЖ и преговорите с кредиторите, проблемите на превозвачите и развитие на административните услуги.


 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени