ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Компютри и сателитен комплект за приемане на български тв програми ще получи контингентът ни в Сараево 02.12.2004

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев ще дари два броя компютри и сателитен комплект за приемане на български телевизионни програми на нашия контингент в Сараево, който е част от мироопазващите сили СФОР. Министър Василев ще се срещне с войниците на 3 декември 2004 г. Сателитният комплект включва сателитна чиния, декодер и декодираща карта.

За българските войници и офицери министър Василев осигури и безплатни телефонни разговори с два абоната на БТК, според предварително изготвен и съгласуван с Генералния щаб списък. Това ще подобри комуникацията на войниците с родината и със семействата им. Контингентът ни ще се ползва с тези преференции до приключването на мисията им в чужбина.

Припомняме ви, че този ангажимент беше поет от вицепремиера Василев по време на срещата му с контингента ни в Сараево на 18 октомври 2004 г. Тогава българските военнослужещи споделиха трудностите, с които се сблъскват при изпълнението на своята мисия. Те се оплакаха от некачествената Интернет връзката, от липсата на достатъчно компютри и от невъзможността да гледат през сателит български телевизионни програми.

След като изпълни обещанието си към рейнджърите министър Николай Василев ще вземе участие и в Конференцията на министрите на транспорта от Югоизточна Европа. Тя ще се проведе в Сараево и е на тема “Регионално сътрудничество и финансиране на инфраструктурни проекти в областта на транспорта”. Форумът е под егидата на Европейската банка за възстановяване и развитие.

По време на конференцията вицепремиерът Василев ще направи презентация пред своите колеги за инвестиционния климат в България, и по-специално за възможностите за инвестиции и концесиониране на пристанищата в нашата страна.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени