ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Николина Ангелкова е на работно посещение в Китай 08.09.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова е на двудневно работно посещение в Китайската народна република.

По време на своето посещение министър Ангелкова ще проведе срещи със заместник-министъра на транспорта на Китайската народна република Фън Джънлин и представители на China communication construction company – третата по големина в света компания, специализирана в изграждане на транспорта и телекомуникационна инфраструктура. На срещите ще бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество в областта на инфраструктурни проекти, концесии и привличане на преки инвестиции в сферата на транспорта.

Министър Ангелкова ще участва и в Годишната среща на върха на младите световни лидери, организирана от Световния икономически форум. През март 2014 г. министър Николина Ангелкова е избрана за един от 214-те млади световни лидери. Отличието се присъжда от Световния икономически форум и е признание за постижения в областта на мениджмънта и лидерството, както на професионално, така и на социално ниво.

Форумът тази година се провежда в Пекин и ще събере повече от 1500 участници от над 90 страни, сред които полиитици, представители на водещи глобални компании, млади лидери, предприемачи.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени