ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТИТС удължава до 15 септември срока за предложения за издаване на пощенски марки през 2015 г. 09.09.2014
Голям размер

Специализираният съвет по маркоиздаване към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията  (МТИТС) започна да разглежда предложенията за издаване на пощенски марки и продукти за значими събития, годишнини и чествания през 2015 година.  До този момент са внесени 92  идеи като най-голям брой от тях (26) са в областта на културата и изкуството.

МТИТС удължава до 15 септември срока за подаване на предложения за включване в плана за следващата година. Те трябва да отговарят на критериите на Съвета за маркоиздаване: да отразяват събития, както и годишнини кратни на числото 25, от рождението на личности с доказан принос за утвърждаването на националната идентичност или за развитието на обществото.

Предложенията трябва да се вписват в тематичните раздели „България – наша родина”, „България и Европа” и „България и света”. Друго важно условие е през последните 10 години да не са издавани пощенски марки или карти за конкретната личност или събитие.

Утвърденият от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията годишен тематичен план за издаване на пощенски марки, пощенски продукти и специални пощенски печати през 2015 г., ще бъде публикуван на интернет страницата на МТИТС в края на 2014 г.

 

.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени