ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Определеният за концесионер на пристанище Несебър пое управлението на порта 10.09.2014
Голям размер

От днес, определеният за концесионер на „Пристанищен терминал Несебър“, с Решение на Министерския съвет от 18 декември 2012 г., пое управлението на порта. Това стана след като бяха изпълнени всички условия и беше спазена процедурата за предоставяне на концесия за услуга върху „Пристанищен терминал Несебър“, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Бургас. За концесионер на обекта Министерският съвет е определил „Видмар“ ДЗЗД.

Решението за откриване на процедурата и Решението за определяне на концесионер на Министерския съвет са били обжалвани пред КЗК и ВАС. Подадените жалби са оставени без разглеждане. Решението за откриване на процедура за предоставяне на концесия и Решението за определяне на концесионер са влезли в сила, с което са изпълнени разпоредбите на чл. 62. ал. 2 и ал. 3 от Закона за концесиите, а именно – концесионният договор да бъде сключен след влизане в сила на двете Решения.

На 9 юли 2014 г. е сключен концесионен договор с новоучреденото капиталово търговско дружество „Водмар“ АД, в което участниците в обединението „Видмар“ ДЗЗД притежават целия капитал в съотношението от договора за обединението.

С концесионния договор концесионерът e задължен да спазва изискванията на действащото законодателство и изискванията, определени от компетентните държавни органи свързани с опазването на културното наследство, като всички инвестиционни проекти ще бъдат съгласувани по реда на Закона за устройство на територията и Закона за културното наследство.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще следи за стриктното спазване на концесионния договор и изпълнението на инвестиционната програма и задълженията на концесионера.

Повече информация за концесията на „Пристанищен терминал Несебър” можете да откриете тук.

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени