ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Иван Капитанов е назначен за член на Съвета на директорите на Пристанище Бургас 06.10.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията назначи Иван Капитанов за член на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД. Аргир Бояджиев, който до момента заемаше този пост е освободен от длъжност. Предстои Съветът на директорите да избере изпълнителен директор на дружеството.

Иван Капитанов е завършил „Икономика и управление на индустрията“ в Университета за национално и световно стопанство. Той има дългогодишен опит в държавната администрация. От 2002 г. до 2011 г. работи, като експерт в дирекция „Финанси на реалния сектор” в Министерство на финансите, а след това е и заместник-изпълнителен директор на Държавен Фонд „Земеделие“. Бил е и заместник-председател на сдружение „Център за стратегически анализи, финансиране и европейски  фондове“. Той е доказан експерт в изготвянето на финансово-икономически анализи и неговата експертиза и опит ще бъдат от полза в управлението на дружеството.

Mинистърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията упражнява правата на собственост на държавата в 22 търговски дружества и държавни предприятия. Към министъра са 8 второстепенни разпоредители с бюджет. Във всичките 31 структури общият брой на техните ръководители, които се назначават от министъра е 68. От началото на мандата на служебното правителство, министър Николина Ангелкова извърши промени общо в 6 от търговските дружества и ведомствата, като само в 3 от тях промените касаят смяна на изпълнителен директор. Целта на промените е да бъде оптимизирана и подобрена работата на дружествата и агенциите в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени