ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Николина Ангелкова обяви конкурс за инспектори в Звеното за разследване на произшествията в морския транспорт във Варна и Бургас 27.10.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова обяви конкурс за назначаването на двама инспектори в Звеното за разследване на произшествия във водния транспорт. Работните места на двамата служители ще бъдат във Варна и Бургас и така Звеното за разследване на произшествията в морския транспорт ще бъде преместено близо до морето.

Това е в резултат на срещата на браншовите организации в морския транспорт с министър Ангелкова преди дни, където те посочиха, като един от основните проблеми разполагането на структурите, които разследват морски произшествия далече от водата. Според тях прехвърлянето им в морските градове ще улесни процеса на работа и ще намали значително времето за реакция от страна на държавните органи при инцидент.

Кандидатури за двете нови позиции ще се набират до 10 ноември 2014 г. (включително). Основните изисквания за кандидатите са да имат минимална образователна степен магистър и поне 4 години стаж в областта на корабоплаването или ранг III младши за държавен служител. Друго условие е много добро владеене на английски език.

В момента в Звеното за разследване на произшествията във въздушния, водния и железопътния транспорт работят общо 11 души, като двама от тях ще са с месторабота във Варна и Бургас – за разследване на произшествия в морския транспорт.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени