ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Николина Ангелкова се срещна с новия комисар по регионална политика на ЕК Корина Крецу 03.11.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова се срещна днес в Брюксел с новия комисар по регионална политика на ЕК Корина Крецу и представи проектите, включени в обхвата на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г.

„Това, че срещата ни беше насрочена в първия работен ден на новия комисар, означава че можем да разчитаме на нейната подкрепа“, каза Николина Ангелкова. По време на срещата министър Ангелкова подробно е представила приоритетните проекти, включени в новия програмен период на програмата, като специално внимание е обърнала на АМ „Хемус“ и аргументите за включването й в обхвата на оперативната програма. Проектът е в напреднала фаза на подготовка, като има възможност още следващата година да започне строителство по магистралата в участъка от Ябланица до Ловеч. Същевременно проектът отговаря на европейската регионална политика за балансирано развитие на регионите и е част от Трансевропейската транспортна мрежа. Предстои комисар Крецу да се запознае по-подробно и с наличната документация.

По време на срещата бе обърнато специално внимание на подписания преди дни, между България и Румъния, Меморандум за разбирателство за изграждането на два нови моста на р. Дунав. Според комисар Корина Крецу това е важна стъпка за подобряване свързаността между двете държави и може да постави основите на още по-тясно сътрудничество в транспортния сектор. Министър Николина Ангелкова е заявила, че ще продължим да работим активно със северната ни съседка по общите ни проекти и ще информира комисаря по регионална политика за всички съгласувани действия, които двете държави предприемат при подготовката за кандидатстване на проекти по Механизма за свързана Европа.

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени