ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Над 60 представители на централната и местна администрация участваха в българо-корейски семинар за електронно управление 04.11.2014
Голям размер

Над 60 представители на министерства, агенции, областни и общински администрации участваха в българо-корейски семинар на тема електронно управление. Обучението е по инициатива на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това е първото от поредица обучения за представители на държавната и общинска администрация, организирани съвместно с Института по публична администрация.

Българо-корейският семинар бе открит от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Спасов и посланика на република Корея у нас Н.П. Шин Менг-Хо. Водещи експерти от корейски правителствени институции и консултантски компании представиха опита на Република Корея в изграждането на електронното управление, ИКТ инфраструктурата, развитие и реинженеринг на работните процеси в администрацията, обмена на информация между администрациите и киберсигурността.

В следващия семинар се очакват лектори от Световната банка, които на 11 ноември ще представят концепцията за „отворени данни“, достъпни за ползване от граждани и фирми. Представители на глобалната търсачка на онлайн съдържание „Гугъл“, ще презентират на 20 ноември идеите си за предоставянето на услуги с отдалечен достъп от администрациите. Редовните участници в семинарите ще получат сертификати от Института по публична администрация.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени