ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

ЕК ще отпусне 70 млн. евро за изграждането на “Дунав мост-2” 01.11.2004

Европейската комисия е взела решение да ни отпусне 70 млн. евро безвъзмездна помощ за изграждането на “Дунав мост-2”, съобщи министър Николай Василев по време на посещението си във Видин. С отпускането на тези средства финансовата рамка на проекта ще бъде затворена. Управителният комитет на програма ИСПА е взел това решение, след като е разгледал нашата кандидатура за отпускането на средства по проекта. Заседанието се е състояло на 28 октомври 2004 г. в Брюксел. Надявам се до края на тази година да се подпише финансовият Меморандум за гранта, каза още министър Василев.

“Дунав мост-2” ще бъде построен с четири пътни ленти и ще отговаря на съвременните изисквания на 21 век, заяви още министър Василев. Тази договореност беше постигната по време на посещението на министър Василев и неговата заместничка - София Касидова, в Брюксел през септември.

По-рано днес в град Мездра министър Василев откри 21 специализирани центрове /телецентрове/ за информационни и комуникационни услуги в цялата страна. С тях беше даден старт на националната програма “i-Център” на Министерството на транспорта и съобщенията. Програмата предвижда изграждането на 160 телецентъра в селищата от цялата страна.


За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени