ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Ивайло Московски участва в заседанието на Съвета на ЕС по транспорт 03.12.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски участва в 3352-то редовно заседание на Съвета на Европейския съюз по транспорт, телекомуникации и енергетика, формат „Транспорт“, което се проведе днес в Брюксел.

Министрите на транспорта приеха заключенията относно транспортната инфраструктура и Трансевропейските транспортни мрежи, в контекста на средносрочния преглед на Стратегия Европа 2020. България подкрепи приемането на общ подход по двете законодателни предложения от пакета за Единно европейско небе II+, както и доклада за напредък по предложението за Директива 2012/34/ЕС относно отварянето на пазара за вътрешни услуги за железопътни пътнически превози и управление на железопътната инфраструктура и предложението за Регламент №1371/2007 относно отваряне на пазара на вътрешни услуги за железопътни пътнически превози.

В рамките на Съвета, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски проведе редица срещи с еврокомисари и министри на транспорта.

Министър Московски пожела успех и ползотворна работа на еврокомисар Виолета Булц в реализирането на заложените приоритети на новата Европейска комисия.

В проведените двустранни срещи с министрите на транспорта на Австрия, Испания и Германия бяха обсъдени теми от взаимен интерес в областта на транспорта.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени