ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Вицепремиерът Василев ще участва в “Телеком 2004” в Израел 05.11.2004

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев ще вземе участие в конференцията “Телеком 2004”. Той ще направи официално посещение в Държавата Израел от 8 до 11 ноември 2004 г. по покана на заместник министър-председателя и министър на индустрията, търговията и съобщенията Ехуд Олмерт. Вицепремиерът Василев ще бъде придружаван от заместник-министъра на транспорта и съобщенията Неделчо Неделчев и българска бизнес делегация.

“Телеком 2004” ще се състои на 9 ноември. По време на конференцията министър Василев ще направи кратко изказване в заключителната сесия на форума и ще се срещне с Ехуд Олмерт, с когото ще обсъдят мерките за активизирането и задълбочаването на сътрудничеството между двете страни в областта на високите технологии. Той ще се срещне също така и с генералния директор на националната телекомуникационна компания на Израел “Bezeq”.

На 8 ноември министър Василев ще посети Ерусалим, където ще се срещне с израелския си колега Меир Шетрит. По време на разговорите ще бъде направен преглед на отношенията в областта на транспорта между двете страни. Вицепремиерът Василев ще представи възможностите за концесиониране на българските летища и пристанища.

В Ерусалим той ще разговаря и с председателя на Кнесета (израелския парламент) Рубен Ривлин и с председателя на партията на труда и бивш министър-председател в Израел Шимон Перес. Преди това Николай Василев ще посети Мемориала на Холокоста “Яд Вашем”, където ще положи венец. През същия ден министърът ще се срещне с Ерусалимския Патриарх Ириней І.

По време на четиридневното посещение на българската делегация в Израел ще се проведе и българо-израелски бизнес форум.

На 10 ноември 2004 г. министър Василев ще проведе бизнес срещи с ръководствата на водещи компании в областта на високите технологии – Motorola-Израел, IDB и ще посети заводите “Тел Рад” и “Партнер”, както и Израелската военновъздушна индустрия (ІАІ).
По време на официалната си визита вицепремиерът Василев ще се срещне и с общността на българските евреи в Израел.

***
Конференцията “Телеком 2004” се провежда два пъти годишно. Тя е най-голямото събитие, което обединява и представя израелската телекомуникационна индустрия, производители, доставчици и специалисти, участващи в развитието на тази индустрия. Изложението и конференцията привличат посетители и делегации от цял свят.

Израел се смята за лидер в информационните технологии и развитието на телекомуникационните технологии. Това събитие е добра възможност за развитие на потенциални връзки и съдействие между представители на различни нации и бизнес области.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени