ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Ограничаването на вредното въздействие на транспорта върху околната среда е един от приоритетите на МТИТС 16.12.2014
Голям размер

Един от приоритетите на Министерството на транспорта, инофрмационните технологии и съобщенията е ограничаването на негативното въздействие на транспорта върху околната среда. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев, днес по време на откриването на форум за представяне на дейността на Клъстер зелен товарен транспорт.

Заместник-министър Антон Гинев каза още, че действията на министерството са насочени към стимулиране развитието на екологосъобразните видове транспорт, каквито са железопътния, водния и интермодалния. По думите му през последите години бяха постигнати много добри резултати по линия на ОП „Транспорт“ 2007 – 2013 г. Той допълни, че със средства на програмата се подготвя проект за изграждане на интермодален терминал в Пловдив, като очакваме в най-кратки срокове да стартира неговото физическо изпълнение.

През новия програмен период, общият бюджет на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г. е 1.9 млрд. евро, от които за развитие на железопътната инфраструктура са предвидени 673 млн. евро, а за изграждане на интермодални терминали - 24 млн. евро, заяви още заместник-министър Антон Гинев. Той увери участниците във форума, че министерството ще продължи да прилага механизмите на концесията за развитието на пристанищата, летищата и железопътните гари.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени