ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Израел ни предлага опита си във високите технологии 09.11.2004

Държавата Израел отправи покана към български специалисти и експерти да посетят страната и да се запознаят с техния модел за привличане на инвестиции в IT-сектора. Това стана ясно по време на срещата между вицепремиера Николай Василев и Ехуд Олмерт, заместник министър-председател и министър на търговията, промишлеността и съобщенията.

Министър Василев заяви, че очаква голям брой израелски компании да вземат участие в българо-израелския IT-форум. Той ще се проведе на 30 ноември 2004 г. в София.

Особен интерес за нашата страна представлява израелският опит в създаването на условия за развитие на стартиращи високотехнологични компании – заяви още министър Василев.

По време на изложението Телеком 2004 Николай Василев разговаря и с генералния директор на израелската телекомуникационна компания Bezeq Амнон Дик, която е в процес на приватизация. Министър Василев представи пред него българския модел за раздържавяване на БТК.

По-късно днес вицепремиерът Василев ще открие българо-израелски бизнес форум и ще се срещне с общността на българските евреи в Тел Авив.

Вчера, в първия ден от посещението си в Израел, министър Николай Василев се срещна с израелския министър на транспорта Меир Шетрит, с председателя на Парламента (Кнесет) Рубен Ривлин, както и с Шимон Перес

Вицепремиерът Николай Василев покани израелския си колега да вземе участие в министерската кръгла маса по транспорт, която ще се проведе през месец декември в София. Николай Василев и Меир Шетрит обмениха информация за развитието на транспортния сектор в двете страни. Във връзка с увеличения туристопоток през последните години министър Василев предложи да се увеличи броят на въздушните полети между двете страни. В момента по дестинацията София – Тел Авив редовни полети изпълняват националните превозвачи на България и Израел, “България Ер” и “Ел Ал”.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени