ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Над 300 ИТ експерти от държавната администрация ще се обучават да разработват и поддържат системи за е-управление 19.12.2014
Голям размер

Над триста експерти от министерствата, които отговарят за поддръжката и експлоатацията на системите за предоставяне на услуги на електронното управление, ще участват в специализирани обучения. Подготовката е в рамките на проект на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията - „Повишаване квалификацията на служителите от администрацията на централно ниво чрез усъвършенстване на знанията и практическите им умения за управление на софтуерни ИТ проекти в съответствие със съвременните методологии“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“.

Обученията започват в началото на 2015 година. Темите на курсовете обхващат почти всички аспекти на дейностите по разработване, експлоатация и поддръжка на системи и софтуер за електронното управление. ИТ служителите от министерствата са проявили най-голям интерес към курсовете за бизнес анализатори, които включват създаване и прилагане на планове и стратегии, както и към темата „Киберсигурност“.

Сред останалите предмети на специализираната подготовка са: софтуерна архитектура, бази данни, java програмиране, системна администрация, управление и администриране на уеб портал. Предвидена е и подготовка по специално разработената програма за над 20 обучители, които в последствие ще запознаят своите колеги с наученото и ще предават своя опит и знания в съответните министерства.

Проектът е на стойност 1 913 372, 05 лв. и се очаква да приключи през септември 2015 г.

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени