ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Ивайло Московски разпореди незабавна проверка поради днешния пътен инцидент 19.12.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди незабавна проверка на фирмите превозвачи, във връзка с днешния пътен инцидент между микробус и камион.

Инспекторите на ИА „Автомобилна администрация” ще започнат комплексна проверка във фирма „Общински пътнически превози – Габрово”, чиято собственост е микробусът, с който са превозвани пътниците и във фирма „Зарини”, ползвателят на товарния автомобил. Фирмите ще бъдат щателно проверени за наличието на всички необходими документи, свързани с осъществяването на транспортната дейност. Ще бъде инспектирана организацията на работа в предприятията, както и наличието на преминати технически прегледи на превозните средства, тахографите, документите на водачите и всичко необходимо за извършването на превози на пътници и товари.

Припомняме Ви, че днес към 17.45 часа е получен сигнал за пътно-транспортно произшествие на пътя между Севлиево и Габрово, в участъка при разклона за мотополигона край севлиевското с. Горна Росица. По първоначални данни на МВР, микробус „Форд Транзит“ със 7 пътника, след удар с товарен автомобил, се е отклонил от пътя и се е преобърнал. При инцидента на място е загинал шофьорът, а всичките седем пътника са пострадали, като един е с по-сериозни наранявания. На пострадалите се оказва медицинска помощ.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени