ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Печалбата на БМФ за тази година е 50 млн. лв. 16.11.2004

Очакваната печалба на БМФ за 2004 година ще бъде 50 млн. лева, или 30 млн. щатски долара. Това съобщи вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев по време на днешната пресконференция в Параходство БМФ.

Министър Василев отчете, че през тази година са сключени изгодни търговски договори и е постигнато намаляване на част от разходите. Оздравителната програма в БМФ е приключила и предстои да се реализира нова инвестиционна програма.

Благодарение на подобреното финансово състояние на дружеството ще се увеличи размерът на командировъчните на плавателния състав. Повишението в абсолютна стойност е 3,5 млн. щатски долара на годишна база. Най-голямо ще бъде увеличението на заплащането на офицерския състав. Възнаграждението на капитаните ще се увеличи с 660 щатски долара месечно, а на старши помощник-капитаните с 510 щатски долара. Увеличението на командировъчните на капитаните ще бъде средно с 20% повече спрямо 2004 г. Повишението на задграничните командировъчни на плавателния състав ще влезе в сила от 1 януари 2005 г. Заплащането е прецизирано според длъжностите и типовете кораби.

В края на годината дружеството ще има възможност да раздаде тринайста заплата на служителите си. За последен път работещите в дружеството са получавали тринайста заплата през 2000 г.

Засега не се предвижда Параходство БМФ да емитира корпоративни облигации защото то е на печалба, каза още министър Николай Василев, но уточни, че по отношение на облигационния заем вратата винаги остава отворена.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени