ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Вицепремиерът Василев беше провъзгласен за почетен професор на Института по управление в гр. Ванадзорн 05.10.2004

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев получи званието Почетен професор на Института по управление “Санаин” в гр. Ванадзор, Армения. То му беше присъдено за заслуги в областта на икономическия мениджмънт и политиката.

Званието се връчва във връзка със 12-годишнината от обявяването на независимостта на Армения. Министър Василев получи титлата заедно със своя арменски колега Андраник Манукян.

Николай Василев и Андраник Манукян обсъдиха възможностите за ускоряване на развитието на транспортните връзки между двете страни заради изключително нарасналия стокообмен между Армения и България. Само за последните три години износът на нашата страна към Армения се е увеличил над 100 пъти. По време на разговорите между двамата министри беше направен преглед на търговско-икономическите отношения между двете страни, както и на хода на изпълнението на ангажиментите от третата сесия на Смесената българо-арменска комисия, проведена в София от 23 до 24 февруари тази година. По време на срещата бяха набелязани и мерки за активизирането и задълбочаването на сътрудничеството между двете страни.

За допълнителна информация:
Румяна Якимова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: ryakimova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени