ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Ивайло Московски разпореди проверка поради инцидента с автобус превозващ ученици 18.03.2015
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди незабавна проверка на фирмата „Магистрали“ АД, гр. Карлово. Причина за извънредната комплексна инспекция е станалият вчера, 17 март 2015 г., инцидент с автобус на фирмата, с който са превозвани 31 ученика и установяването на употреба на алкохол от водача на превозното средство.

Припомняме Ви, че вчера, около 7:10 часа след слизането на учениците пред СОУ "Васил Левски" – гр. Карлово, водачът на автобус „Сетра“, собственост на „Магистрали“ АД при маневра на заден ход удря лек автомобил. При извършена проверка от органите на МВР е установено, че водача е с 0,7 промила алкохол. Предстои да бъде извършен кръвен тест.

Във връзка с предстоящата пролетна ваканция на учениците и очакваното увеличаване на превозите на деца и ученици с автобуси, призоваваме всички превозвачи да обърнат специално внимание на техническото състояние на превозните средства, както и на предпътните технически и медицински прегледи.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени