ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Ивайло Московски откри 6-та сесия на Смесената междуправителствена българо-албанска комисия за икономическо сътрудничество 21.03.2015
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на икономическото развитие, търговията, туризма и предприемачеството на Република Албания Арбен Ахметай откриха Шестата сесия на Смесената междуправителствена българо-албанска комисия за икономическо сътрудничество. Заседанието се проведе вчера, 20 март 2015 г. в Тирана, Албания.

При откриването двамата министри направиха преглед на икономическото състояние в двете държави и състоянието на двустранните отношения. По време на разговорите бяха постигнати договорености за разширяване и задълбочаване на формите на сътрудничество в областите от взаимен интерес, като транспорт, информационни технологии, икономика, финанси, инвестиции, енергетика, туризъм, строителство, околна среда, социални дейности, селско стопанство, култура и образование. В края на сесията беше подписан протокол, който съдържа конкретните договорености между двете страни.

Министрите подчертаха значението от провеждането на настоящата сесия на Смесената комисия, която е важен инструмент за цялостното развитие на икономическите връзки между България и Албания и възможностите, които дава за обсъждане на пътищата за увеличаване на двустранната търговия и реализиране на съвместни икономически проекти в различни области.

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени