ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Символи от българската и корейската азбука са изобразени на пощенска карта 23.03.2015
Голям размер

Символи от българската и корейската азбука са изобразени на пощенска карта, посветена на 25-годишнината на дипломатическите отношения между България и Република Корея. Изданието бе валидирано от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, заместник-министъра на външните работи Валентин Порязов и посланика на Република Корея в София Шин Менг-Хол.

Графиката на пощенската марка говори дори когато не познаваме писмеността и речта на един народ, каза по време на церемонията заместник-министър Валери Борисов. Той добави, че картата е част от темата в българското маркоиздаване, посветена на развитието на дипломатическите отношения на България с различни държави от целия свят. До този момент поредицата съдържа около 20 издания.

Заместник-министърът на външните работи Валентин Порязов посочи, че Република Корея е стратегически партньор на България в Азия. От своя страна, посланик Шин Менг-Хол подчерта добрите отношения между двете държави.

Изданието на тема „25 години дипломатически отношения между България и Република Корея“ е в тираж 1269 броя. Художник на проекта е Бояна Павлова.

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени