ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Валери Иванов стана министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията за един ден 26.03.2015
Голям размер

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията се включи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“. Валери Иванов зае поста на министър Ивайло Московски за един ден. Министър Московски запозна своя заместник с функциите на Министерството и с неговата структура. По време на своя ден като министър, Иванов се запозна с работата на началника на политическия кабинет, парламентарния секретар и главния секретар на МТИТС.

По-късно през деня Валери Иванов посети сградата на ДП „Ръководство на въздушното движение“, където младият министър използва тренажор, на който се обучават ръководителите на полети, след което посети контролната кула, където в реално време видя управлението на въздушното движение. В обучителния център на ГД „Гражданска Въздухоплавателна Администрация” Валери Иванов проследи процеса на обучение на екипажа на самолетите. След това министърът направи инспекция на ремонта на Централна жп гара София.

Валери Иванов e единадесетокласник в Американския колеж в София. През годините на своето образование, Валери е бил пълен отличник, с което е включен в Почетния списък на Президента на Американския колеж. Участник е в различни проекти с хуманитарна цел. Владее английски, немски и руски език.

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени