ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министерството на транспорта беше посредник в спора между жителите на “Княжево” и автопревозвачите 22.11.2004

До края на седмицата вицепремиерът Николай Василев ще инициира среща между представителите на Гражданския комитет на протестиращите жители на кв. “Княжево” и на браншовите организации в областта на международния автомобилен транспорт с колегите си от МРРБ, МВР, както и с кмета на София Стефан Софиянски.

Това стана ясно по време на днешната среща на зам.-министър Анелия Крушкова в Министерството на транспорта и съобщенията с протестиращите срещу трафика от товарни автомобили жители на кв. “Княжево” и представителите на автомобилните превозвачи. Дискусията се проведе по настояване на двете страни, а ролята на Министерството на транспорта и съобщенията беше на посредник във възникналия преди повече от седмица спор.

Жителите на “Княжево” и превозвачите изразиха добра воля в разговорите и се обединиха около идеята още тази вечер да предложат съвместни искания към отговорните институции за разрешаването на проблема. Браншовиците в автомобилния транспорт предложиха идеята – през “Княжево” да преминават товарни камиони със стандарт Евро 2 и Евро 3, които са екологосъобразни, безшумни и сигурни. Според Гражданския комитет на протестиращите жители на кв. “Княжево” “между превозвачите и протестиращите не съществува конфронтация, а желание за търсене на решение на проблема”.

Очаква се днес в 18.00 ч в квартал “Княжево” двете страни да обединят усилията си като потърпевши от увеличения трафик на товарни автомобили.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени