ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Антон Гинев участва в Третото заседание на Смесения българо-ирански комитет по транспорт 24.04.2015
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев обсъди възможностите за използване на нов мултимодален транспортен коридор, свързващ България и Иран през Черно море и Кавказ. Това стана в рамките на Третото заседание на Смесения българо-ирански комитет по транспорт. Събитието се  проведе в периода от 19 до 22 април 2015 г. в столицата на Ислямска република Иран, Техеран.

По време на визитата си заместник-министър Антон Гинев се срещна с министъра на пътищата и градоустройството на Иран Аббас Ахунд и двама от неговите заместници, както и със заместник-министъра на външните работи Маджид Тахт-Раванчи.

В рамките на посещението заместник-министър Антон Гинев проведе срещи с изпълнителния директор на Иранските държавни железници, със заместник-изпълнителния директор на Организацията на пристанищата и мореплаването на Иран, както и с експерти от железопътния отдел на една от водещите компании с държавно участие в Иран, „Мапна груп“.

В проведените официални и експертни разговори двете страни обсъдиха приоритетни въпроси от взаимен интерес в областта на автомобилния, железопътния, въздушния и морския транспорт.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени