ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Пощенска карта отбелязва Европейската година за развитие 30.04.2015
Голям размер

Европейската година за развитие 2015, бе отбелязана с пускане в употреба на пощенско-филателно издание. Печатът за валидиране бе поставен от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и неговия колега от Министерството на външните работи Румен Александров.

През последното десетилетие Министерството на транспорта, информационните технологии всяка година издава пощенско-филателно издание на тема „Европа“, каза по време на церемонията заместник-министър Борисов. По думите му, пощенската карта е първата, която е посветена на външната дейност на Европейския съюз и ролята на Европа в света.

В словото си за валидиране на изданието, Валери Борисов припомни мисълта на един от бащите на съвременна Европа – Конрад Аденауер: Обединението на Европа беше мечта за малцина, но стана надежда за мнозина, а днес е необходимост за всички нас. „Десетилетия по-късно, казаното, е в сила не само за нас, които сме част от голямото европейско семейство, но и за хората и държавите от други континенти. Такава е и идеята на Европейската година за развитие, която днес отбелязваме с пощенска карта“, каза още заместник-министър Борисов.

Пощенската карта на тема „Европейска година за развитие“ е в тираж 1154 броя, а художник на проекта е Весела Цекова.



© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени