ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Европейската комисия стартира обществена консултация за трансграничната доставка на колетни пратки 12.05.2015
Голям размер

Европейската комисия стартира обществена консултация за проучване на възможностите за подобряване на качеството, бързината и надеждността на трансграничната доставка на колетни пратки.

Целта на допитването е всички заинтересовани страни в пощенския сектор да предоставят становищата си по установени затруднения, свързани с осъществяването на доставките и да се определят областите, където да се фокусират усилията за подобряване на дейността.

Консултацията обхваща малките пакети до 2 кг. и колети до 20 кг., предназначени за доставяне в рамките на Европа и ще се проведе в държавите от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство. Проучването е насочено към гражданите, бизнеса, държавните органи и други заинтересовани страни.

Въпросниците от консултацията, както и всякаква допълнителна информация, могат да бъдат намерени на следния интернет адрес:

http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=8169&lang=en&tpa_id=0&title=Consultation-on-cross-border-parcel-delivery

Поради спецификата на информацията, отговорите на някои от въпросите, където е посочено това, ще бъдат третирани като поверителни. В допълнение, всяко лице може да поиска предоставената от него информация да не бъде публикувана.

Становищата могат да се изпращат най-късно до 29 юли 2015 г.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени