ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Ивайло Московски: Около 40 000 пътници на година ще летят по новата авиолиния от София до Цюрих 14.05.2015
Голям размер

Около 40 000 пътници на година ще се възползват от новата авиолиния от София до Цюрих. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски днес при откриването на директната авиолиния София – Цюрих, на авиокомпания Swiss International Air Lines.

Министър Ивайло Московски благодари на посланика на Република България в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн Меглена Плугчиева и на посланика на Конфедерация Швейцария в Република България Денис Кнобел за положените от тях усилия за възобновяването на линията. Той подчерта, че летище София е един много добре развиващ се аеропорт, при който положителната тенденция от миналата година се запазва и през тази. Данните показват, че с 6% са се увеличили обслужените пътници и самолети за месец април спрямо същия месец на миналата година.

По думите на министъра, поради увеличаването на пътниците и полетите, на летище София се работи и за развитието на летищната инфраструктура. Вече текат строителните работи по разширението на антиобледенителната площадка в източна посока, което ще увеличи капацитета на съоръжението три пъти.

Министър Ивайло Московски добави още, че през тази година се предвижда да започне и строителството на нова скоростна пътека за рулиране. Изграждането й ще намали времето за придвижване на самолетите и ще доведе до по-добра оперативност на пистата и перона.

 

 

 

 

Костадин Вардев,
Връзки с обществеността, МТИТС
Телефон: 02/ 9409 620
E-mail: kvardev@mtitc.government.bg
E-mail: press@mtitc.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени