ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Ивайло Московски представи в Катар възможностите за концесиониране на транспортни обекти 18.05.2015
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски взе участие в делегацията, придружаваща премиера Бойко Борисов по време на официалното му посещение в Държавата Катар в периода 16-18 май 2015 г.

По време на посещението министър Ивайло Московски проведе двустранни срещи с министъра на информационните и комуникационните технологии Хеса Ал Джабер и с министъра на транспорта Джасем Сейф Ахмед ал Сулейти.

В областта на транспорта министър Ивайло Московски представи подготвените за предоставяне на концесия обекти от транспортната инфраструктура, като обърна особено внимание на възможностите, които предлагат българските летища и пристанища. От катарска страна проявиха интерес към пристанище Варна, като двете страни се договориха катарски специалисти да посетят пристанището и да се запознаят на място с неговите възможности. Катарската страна предложи по време на посещението да бъде подписан Меморандум за развитие на морския транспорт между двете държави.

По време на разговорите от катарска страна потвърдиха интересът за експлоатиране на авиолинията Доха – Варна от Qatar Airways. Дискутирана беше възможността за обучение и обмяна на опит в областта на управлението на въздушното пространство.

В сферата на информационните технологии двете страни обсъдиха активизиране на сътрудничеството чрез организиране на посещение и бизнес-форум в Катар, на който да бъде представен опита на българските ИКТ компании, както и развитието на бъдещи проекти между двете страни в тази сфера.

 

 

Министър Ивайло Московски с министъра
на транспорта на Катар
Джасем Сейф Ахмед ал Сулейти

 

Министър Ивайло Московски с министъра
на информационните и
комуникационните технологии на Катар
Хеса Ал Джабер


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени