ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Участниците в Първия регионален форум по интернет управление могат да кандидатстват за стипендия за работа в Женева 26.05.2015
Голям размер

Участниците в Първия регионален форум по интернет управление в Югоизточна Европа, който ще се състои в София на 3 юни, могат да кандидатстват за стипендия за работа в Женева. В швейцарската столица, за срок от шест или девет месеца, одобрените кандидати ще могат да придобият опит в секретариата на Форума за интернет управление (IGF). Предимство при кандидатстване имат представители от страните на Югоизточна Европа.

Участниците в Регионалния форум, които проявяват интерес към стипендиантската програма, е необходимо да изпратят заявление за участие на адрес see@intgovforum.org. Материалите за участие включват: автобиография, мотивационно писмо, както и имената и данните за контакт на две референтни лица. Крайният срок за кандидатстване е 7 юни 2015 г.

Номинираните участници трябва да докажат силния си интерес по въпросите, свързани с управлението на Интернет. Задължително условие е владеенето на английски език (общото владеене на френски език или друг език на държавите –членки на ООН е желателно).

На 3 юни София ще бъде домакин на Първия регионален форум по интернет управление в Югоизточна Европа SEEDIG под надслов „Интернет управление на всички заинтересовани страни: от глобалните дебати към реалностите в Югоизточна Европа”. На 4 и 5 юни България ще бъде домакин на Европейския диалог за Интернет управление (EuroDIG) 2015, с институционален партньор Министерството на транспорта, информационните технологии и местен организатор УНИКАРТ. Събитието се провежда всяка година като европейски вариант на Световния форум за управление на Интернет (IGF). Срещата ще се състои на 4 - 5 юни 2015 г.,  в София, Кемпински Хотел Маринела.

Участието в Регионалния форум (SEEDIG) и ЕвроДИГ 2015 е без такса, но е необходима регистрация, която може да направите на адрес http://www.eurodig.org/registration-form/ до 31 май 2015 г.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени