ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

„Информационно обслужване“ АД и местната власт във Велико Търново създават регионален съвет по електронно управление 11.06.2015
Голям размер

„Информационно обслужване“ АД и общинската администрация във Велико Търново подписаха Меморандум „Електронно управление - регионална инициатива Е-регион”. Целта на инициативата е развитие на комплексното административно обслужване и електронното управление, както в региона, така и в подкрепа на централизираните решения на държавно ниво. Документът е отворен за присъединяване и на други администрации и организации, които предоставят обществени услуги.

Меморандумът предвижда създаване на  Регионален съвет по електронно управление и Център за комплексно административно обслужване „Е-регион Велико Търново“, който ще предоставя на гражданите и бизнеса електронни услуги.

Регионалният съвет по е-управление ще подпомага реорганизацията на междуведомствените информационни процеси и използването на съвременни информационни технологии, както за целите на административното обслужване, така и за намаляване на излишната бюрократична тежест за гражданите и бизнеса. Съветът ще подпомага процеса на отваряне на публичните данни и тяхното използване и представянето на технологични възможности за участие на гражданите и сдруженията в управлението, както на региона, така и на страната.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени