ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Ивайло Московски участва в конференция „Дни на TEN-T 2015: Да свържем Европа“ 22.06.2015
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски участва в ежегодната конференция „Дни на TEN-T 2015: Да свържем Европа“. Събитието се организира от Европейската комисия и се провежда от 22 до 23 юни 2015 г. в гр. Рига, Латвия.

Министър Ивайло Московски присъства на конференцията по покана на европейския комисар по транспорта Виолета Булц, в сътрудничество с Латвийското председателство на Съвета на Европейския съюз и министъра на транспорта на Латвия А. Матис.

В рамките на конференцията, министрите, членовете на Европейския парламент и останалите участници дискутират развитието на Трансевропейската транспортна мрежа, като фокусът ще бъде поставен върху коридорите от „основната” ТEN-T мрежа, тяхната реализация и финансиране. Ще бъдат разисквани и въпроси, свързани с новата рамка за планиране и по-надеждните инструменти по прилагане, като именно чрез коридорите от основната мрежа, може да се гарантира инфраструктура с най-високата добавена стойност за Европейския съюз.

Министър Ивайло Московски участва в дискусии по основните теми, свързани с: ТEN-T: Фактор за бъдещо развитие на Европейската система за мобилност, Иновации и нови технологии: Списък от проекти в областта на иновациите – от научни изследвания до реално навлизане на пазара, ТEN-T Коридорите: Насърчаване на инвестициите за икономически растеж и заетост и Иновативно финансиране на транспортната инфраструктура и др.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени