ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Пощенска карта се посвещава на 50-годишнината от дипломатическите отношения между България и Пакистан 22.06.2015
Голям размер

В първия ден от първата междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество между България и Пакистан, бе пуснато в употреба пощенско-филателно издание, посветено на 50-годишнината от установяване на дипломатически отношения между двете държави. Печатът за валидиране бе поставен от Валери Борисов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията; Любен Петров, заместник-министър на икономиката и председател на българската част на Българо-пакистанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество; Мухаммад Джамшаид Ифтихар, посланик на Пакистан, Омар Хамид Хан, заместник-секретар на Департамента по икономическите въпроси на Министерството на финансите, данъците, икономическите въпроси, статистиката и приватизацията и Борислав Костов, генерален директор „Двустранни отношения“ в Министерството на външните работи.

„Както дипломацията, така и универсалният символ на пощенската карта обединяват народите, независимо от хилядите километри, които ги делят“, каза по време на церемонията заместник-министър Валери Борисов. По думите му, юбилейната пощенска карта изобразява това, което е най-устойчиво за една нация – културата. Илюстрацията обединява фолклорни мотиви от българската и пакистанската културна традиция, поясни той. Илюстрованата пощенска карта е в тираж 684 броя. Художник на проекта е Борислава Караджова.

Заместник-министър Валери Борисов съобщи, че в рамките на междуправителствената комисия се обсъждат въпроси от общ интерес като проект на ново Споразумение за въздушен транспорт, както и обмяна на опит в областта на съобщенията и информационните технологии. В словото си Валери Борисов посочи, че България и Пакистан имат традиционно добри отношения в рамките на специализираните международни организации – Международният съюз по далекосъобщения и Всемирният пощенски съюз.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени