ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Главният директор на ГД ГВА Минчо Цветков участва в юбилейна сесия на Европейската конференция за гражданска авиация 30.06.2015
Голям размер

Главният директор на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Минчо Цветков води българската делегация на 34-та пленарна сесия, по повод 60-годишнината от създаването на Европейската конференция за гражданска авиация (ECAC). Събитието се провежда днес, 30 юни 2015 г., в Европейския парламент в Страсбург, Франция.

Освен генералните директори на националните администрации по гражданско въздухоплаване на държавите-членки на ECAC, във форума участват и представители на високо равнище на Международната организация за гражданско въздухоплаване (ICAO), международни и регионални организации като Европейската комисия, Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA), Международната организация за въздушен транспорт (IATA), Европейската организация за безопасност на въздухоплаването (EUROCONTROL) и Европейският офис на Международния съвет на летищата (ACI Europe). По време на сесията ще бъдат обсъдени актуални теми за безопасността и сигурността на гражданското въздухоплаване, тригодишната работна програма (2016 – 2018 г.) и свързаният с нея бюджет, както и организационни въпроси.

През изминалите 60 години Европейската конференция за гражданска авиация има основен принос за развитието на въздушния транспорт в Европа. ЕСАС е създадена през 1955 г. със седалище в Париж, с основна мисия да работи за развитието на безопасен, ефективен и устойчив въздушен транспорт в Европа. Това се постига чрез хармонизирана политика и практики, изработвани и осъществявани от 44-те държави-членки на Конференцията в сътрудничество със специализираните организации в сферата на гражданското въздухоплаване. ECAC се стреми да споделя и популяризира своите виждания за развитието на въздушния транспорт с останалите региони в света.

Държавите-членки ECAC са: Албания, Армения, Австрия, Азербайджан, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Молдова, Монако, Черна гора, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Сан Марино, Сърбия, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, Македония, Турция, Украйна и Обединеното кралство.

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени