ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Унгарската фирма “Тригранит” ще инвестира над 300 млн. евро в България 02.09.2004

Унгарската фирма “Тригранит” ще инвестира над 300 млн. евро в нашата страна. Това стана ясно по време на срещата на министър Николай Василев с представители на унгарската фирма вчера.

По време на посещението си в Унгария миналата година (12-13 октомври, Будапеща) министър Василев е поканил унгарската фирма да инвестира в България. От тогава досега “Тригранит” са посетили нашата страна няколко пъти.

Със специално писмо министър-председателят Симеон Сакскобургготски през месец юли тази година определи министър Василев за основното лице за контакти от името на Министерския съвет с фирма “Тригранит”.

“Тригранит” се интересуват предимно от инвестиции в недвижими имоти в София, а в последствие и в други градове на страната. Инвестирали са около 3 млрд. евро в Централна Европа в големи обекти – shopping-центрове, офис и жилищни сгради.

Очаква се тяхната първа инвестиция в България да бъде комплекс, където да има shopping-център, офис и бизнес сгради, на стойност над 300 млн. евро. Обсъждат се и други инвестиции на фирмата.

По преценка на министър Николай Василев този инвеститор би могъл да се класифицира като инвеститор от първи клас по смисъла на неотдавна приетия Закон за насърчаване на инвестициите.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени